Върховен административен съд  отхвърли решението на Комисията за конфликт на

...
Върховен административен съд  отхвърли решението на Комисията за конфликт на
Коментари Харесай

До няколко месеца ще бъдат завършени мащабни проекти в Стара Загора

Върховен административен съд  отхвърли решението на Комисията за спор на ползи при установяване на спечелилия и определения абстрактен план за създаване на Многофункционална зала " Арена Стара Загора ". Това заяви на конференция през днешния ден кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров. „ Според решението на Върховен административен съд на определения проектантски колектив ще бъде предоставено правенето на работен план за построяването на залата “, изясни градоначалникът. Той напомни, че параметрите на оборудването са то да включва 5000 места и 25 млн.лева пределна стойност.

Стана ясно ощеТодоров показа всички планове върху, които се работи към сегашния миг. Активни действия се правят по ремонта на Станционната градина, която ще бъде напълно актуализирана до края на идващите два месеца. В същия период се чака да завърши и построяването на Скейт парка в парк „ Артилерийски “. „ Дейностите по създаване на оборудването бяха замразени през миналата година, защото пандемията наложи пренасочването на част от средствата от бюджета на общината по други пера. Преди няколко седмици беше обновена активността по създаване на атракциона и до края на месец юни би трябвало да бъда приключен “, безапелационен беше Тодоров. От думите му стана ясно още, че през лятото ще бъде отворен за визити и напълно актуализирания Зоопарк в Стара Загора. До началото на есента ще завърши построяването на нова канализация и водоснабдяване по втория стадий на плана в кв. „ Самара “ 1. След което ще стартира работа по възобновяване на инфраструктурата- тротоари, улици и междублокови пространства в региона. Градоначалникът напомни, че преди месец започнаха дейностите по цялостното обновяване на емблематичния за старозагорци Летен спектакъл.

„ Усилено се работи и по плана за рекултивация на остарялото бунище на „ Мандра хълм “, който би трябвало да завърши през идващите четири месеца. Чрез този план сметището няма да съществува и няма да замърсява почвата, водата и въздуха “, посочи още Тодоров. До лятото на 2022 година ще бъде приключен и планът за изцяло възобновяване на Руския пазар и ремонт и уголемение на ул. „ Капитан Петко Войвода “.

Кметът заяви още, че се завършват публичните поръчки за избор на реализатори за ремонт на учебните заведения СУ „ Васил Левски “ и СУ „ Христо Ботев “, както и за построяването на двата нови обекта- общежитие към новосъздадената гимназия за Компютърни науки и математически разбори „ Минко Балкански “ и новата детска градина в кв. „ Възраждане “. Предстои оповестяване на публични поръчки за изцяло възобновяване на Драматичен спектакъл „ Гео Милев “,за ремонт на два пенсионерски клуба в Стара Загора, както и за създаване на надземни градски тоалетни.  Тодоров заключи, че има определен реализатор за доставка на 33 нови съвременни електробуси и 18 зарядни станции, които да добавят актуализирания автопарк на градския превоз в града, само че подадени тъжби в Комисия за защита на конкуренцията забавят осъществяването на плана. Кметът съобщи, че „ Водоснабдяване и канализация “ ЕООД – Стара Загора стартира реализацията на огромен план за замяна на водопроводи и канализация в централната градска част. Той посочи, че няма да се разкопават ремонтирани улици, а единствено такива, които досега не са рехабилитирани.

Живко Тодоров разгласи, че се чака до дни да бъде подписан контракт за финансиране от страна на Министерството на районното развиване и благоустройството за създаване на охранителни канали към Стара Загора. „ Изграждайки тези канали ще бъде спряна опцията за наводняванията на града при проливни дъждове “, обясни още той. Градоначалникът заяви още, че ще бъдат отпуснати 200 хил.лева за закупуване на Купол за планетариума на Астрономическата обсерватория „ Юрий Гагарин “ от Министерство на образованието.

От думите на кмета стана ясно още, че през втората половина на тази година, при положителни финансови индикатори на общинския бюджет, ще започват поправки по улиците „ Промишлена “ и „ Войвода Стойчо Черногорски “, както и създаване на непрекъснато кръгово кръстовище в региона на Новотехпром. Живко Тодоров осведоми, че в края на пролетта и началото на лятото ще стартира дейна работа по поправки в селата от общината. Уточняват се с кметовете и кметските наместници кои са предпочитаните обекти, пътища и улици.

По време на конференцията стана ясно още, че Община Стара Загора ще даде на своите жители нова обществена услуга. „ В никоя друга община няма толкоз доста обществени услуги. Това е нашата политика към жителите, тъй като има доста хора, които се нуждаят от помощ “, показа Тодоров. Общият брой на предоставяните обществени услуги все още е 48, посочи отрасловият зам.-кмет Иванка Сотирова.

По време на срещата кметът Живко Тодоров и неговият екип показаха и част от плановете, за които ще се кандидатства през идващия програмен интервал.

Участие в събитието взеха още зам.-кметовете Йордан Николов, инж. Янчо Калоянов, Милена Желева и Красимира Чахова, гл. проектант Виктория Грозева и секретарят на общината Делян Иванов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР